Piny 4 i 5 muszę doprowadzić do lewego i prawego zewnętrznego? Tzn. rozgałęzić je na prawo i lewo?
Pin 5 to masa a pin 4 to plus?
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Nie widać zdjęcia ale stronę wcześniej jest wtyczka 8E0 973 202 i do niej jest potrzebne takie coś jak n zdjęciu:
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
mam takie pytanko. Czy wazne jest jak podepne pin 4 i 5 pod lusteko zew.? Czy polaryzacja jest wazna?
Jest ważna.
Myślę, że w schemacie można sprawdzić i w ten sposób określić numer odpowiedniego pinu we wtyczce.
Wiazka do fotochromów oraz poduszki pod kierownicę multifunkcyjną wykonane perfekcyjnie,jak w oryginale a ponadto w gratisie mnóstwo uzytecznych porad umozliwiających własnoręczne podłączenie.
Polecam, wszystko smiga idealnie.
[ Dodano: Sob 15 Sie, 15 21:45 ]
Moze komus się sprzzyda, dla Ocatvii przed liftem 2008 kabel prądowy w lusterku to ten dłuższy o kolorze biało-czarnym.W końcu kupiłem zestaw zewnętrznych luster,super sprawa.Polecam
Witam,
Mam taką sytuację: fabrycznie był zamontowany tylko lewy fotochrom, po prawej stronie nie ma w lusterku okablowania w wiązce do drzwi (w gumowym przepuście) na górnym złączu są tylko 4 przewody.
Chcę dołożyć ten prawy fotochrom.
Log pokazuje 2 sterowniki prawych drzwi:
Adres 52: Elektr.drzwi pas. 1T0 959 702 S
Adres 78: Drzwi przes.prawe 5K0 959 704 A
Czy w/w sterownik obsługuje ściemniane lusterko?
Czy ktoś spotkał się z przypadkiem wyposażenia O2 FL 2010 w fotochromy tylko z lewej strony?
Auto kupiłem wprawdzie używane, ale od znajomego i jestem pewien że nie miało kolizji po której mogłyby być np. wymieniane drzwi i z tego powodu nie ma prawego fotochromu.
WPX2, to normalne tylko lewy fotochrom
podłączenie jest pod sterownik , ale wiązki może nie być
kodowaniem jak najbardziej się da odpalić
pytanie mam tylko czy masz lustro fotochromatyczne do zakupienia w rozsądnej cenie?
bo ciężko to dostać, a w ASO około 1k zł
Witam wszystkich.Mam pytanko czy w lusterku wewnetrznym jest rozroznienie na prawa oraz lewa strone(wyjscie do lusterek zewnetrznych)?Czy wychodza dwa PINy i sa one rozgalezione na lewo i prawo.Pytam poniewaz przestala mi dzialac lewa strona wymienilem wklad na nowy polaczenia sprawdzone i dalej nie dziala.Czy mozna sprawdzic poprawnosc podajac 12 v bezposrednio przy slupku czy nie bardzo?Mam instalacje która pomija sterownik drzwi, z lustra wewnetrznego bezposredionio na zewnetrzne poprzez slupek.
wychodza dwa PINy i sa one rozgalezione na lewo i prawo
dokładnie tak
i nie podaje się absolutnie 12V!!! bo to nie taki sygnał tym steruje!!!
a nowy wkład to skąd? bo może on sam nie działa. podłącz na prawą stronę i sprawdź go
Hej nowy wkald, od surerbmana z radomia, pare rzeczy of niego bralem I bylo ok.Czyli to nie lusterko, jesli by padlo to lewa I prawa strona jednoczesnie, czyli zostaje wiazka lub wklad?
Witam. Mam pytanie odnośnie podłączenia. Na zdjęciach zamieszczonych przez Gieru na pierwszej stronie jest czerwony i czarny przewód. Czy te dwa przewody są przylutowane do przewodów które sterują lusterkiem wewnętrznym - na krótko (do przewodów wtopionych w lusterko wewnętrzne)? Czy te dwa przewody czarny i czerwony są wyprowadzone później na piny 4 i 5 gniazda lusterka?
Dzięki za odpowiedz.
Kiedyś widziałem tutorial jak dokładnie montować lusterka fotochromowe zewnętrzne. Nie mogę go teraz znaleźć może macie jakiś namiar?
Witam,
Ostatnio montowałem fotochromy zewnętrzne więc postaram się podsumować cały temat.
W oryginalnej instalacji w autach z lusterkiem fotochromowym wewnętrznym powinny od niego do słupków A dochodzić przewody 0,35 biało/czerwony (+) i biało/żółty (-) – kostka 12 stykowa słupka A, piny 7 i 8.
Niestety tylko do słupków więc trzeba dorobić dalszą część w drzwiach.
Te same przewody idą od słupka A, dalej do sterownika drzwiowego do kostki 20 stykowej na piny 1 (biało-czerwony) oraz 10 (biało-żółty).
Lusterko zewnętrzne ma swoje złącze wyłącznie w sterowniku drzwiowym – 16 stykowe. Z tego złącza prowadzimy 2 przewody z pinów 8 (+) i 16 (-) do wkładu lusterka
Zaprawiamy oryginalne gniazdo do wkładów fotochrom, podłączamy wszystko i gotowe. Jeśli martwicie się polaryzacją - u mnie kabelek zielony na zdjęciu poniżej to - .
Dodam, że na próżno szukać w katalogu VW AG numeru tej wtyczki od fotochromów. Jej numer to 61138366275 i znajdziecie ją w… BMW!
Konektory w całej operacji to 000979009 (żeńskie) i 000979012 (męskie)
dodam, jak (matthew zauważył parę postów wstecz) że można od razu sygnał w drzwiach ze słupka pocisnąć do lusterka, z pomięciem sterownika
no ale co ori to ori , brawo
krzynol jasne, że można sterownik w tym przypadku to tylko mostek - ale jak zauważyłeś ori to ori
wkłady znalazłem na naszym portalu na all... od użytkownika ortsul07 (szukaj po superb ii fotochrom). Gorzej było z tym gniazdem oryginalnym do wkładów, pół google'a przewertowałem żeby znaleźć zdjęcie z choćby częściowo widocznym numerem ale się udało
Komentarz